Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

 • 024-6753402
 • info@vrolijksadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

 •  024-6753402

8 Hypotheektips

Een hypotheek is in wezen een financieel plan om vermogen te vormen met onroerend goed als onderpand. Je leent geld, koopt daarmee een huis, betaalt uiteindelijk de lening terug en bent dan de bezitter van een huis zonder hypotheek: je hebt vermogen gevormd.

Het doel is dus steeds 'vermogen vormen', alleen is de weg daarnaartoe vaak zo verschillend. Dat kan soms de nodige keuzestress opleveren.

De bank

In Nederland houden bijvoorbeeld zo'n kleine 100 banken en verzekeringmaatschappijen zich bezig met het verstrekken van hypotheken. Het is logisch dat die allemaal hun eigen hypotheekproduct als 'het beste' zullen aanprijzen. Maar hoe zit dat dan? Welke levert jou de hypotheek op die het beste past bij je manier van leven en bij de manier waarop jij de toekomst ziet? 

Onafhankelijk hypotheekadvies

Als onafhankelijk hypotheekadviseur is het ons werk de verschillen boven tafel te krijgen en om samen met jou te zoeken naar de meest ideale hypotheekoplossing. Hypotheekvormen, rentevaste periodes, beschermingsconstructies, boeteregelingen; iedere bank gaat daar op zijn eigen manier mee om. Ons werk is je te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft. 
Daarom hieronder alvast een aantal tips.

Enkele tips op een rij

 1. Doe nooit een bod op een woning zonder eerst je financiële mogelijkheden te kennen.
 2. Wees er ook zeker van dat de woning geen 'verborgen' gebreken heeft. De huiseigenaar is verplicht je die te melden. Maar alleen wanneer jij daar naar vraagt! Een bouwkundige keuring hoeft geen overbodige luxe te zijn.
 3. Wanneer je een bod wilt uitbrengen, doe dat dan onder het voorbehoud dat de door jou gekozen financiering doorgang moet vinden. Noem daarbij precies de hypotheeksom, de bank, de rente en de rentevaste periode. Want 'een hypotheek tegen gangbare marktcondities' is wel erg vrijblijvend.
 4. Wanneer je het gevoel hebt dat de rente nu erg laag is, koop dan voor de toekomst wat extra zekerheid in en kies voor een langer rentecontract
 5. Heb je opgroeiende kinderen? Kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat je gedurende de dure 'kinderperiode' geen renteverhoging hoeft te verwachten.
 6. In het algemeen, neem nooit te grote risico's, alleen maar vanwege een lagere maandlast.
 7. Wanneer je toch zelf op zoek wilt gaan naar de ideale hypotheek, kies dan nooit voor de offerte van 1 bank, maar vergelijk. Dat doen wij ook.
 8. Beter is om ons te vragen je te helpen bij het kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.

 Via de button rechts op je scherm met 'contact' kun je onze hulp inroepen. Wij zijn je graag van dienst!