Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-6753402
  • info@vrolijksadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  024-6753402

Stappenplan

De aankoop van een eigen huis is voor veel mensen een van de allergrootste beslissingen uit hun leven. Niet zelden lopen de lasten van een hypotheek 30 jaar door. 

Alle reden dus om met het financieren ervan de nodige voorzichtigheid in acht te nemen.
Op grond daarvan werken wij volgens een stappenplan. Om u zoveel mogelijk zekerheid te geven. 

Stap 1. De inventarisatie

Nagaan wat financieel mogelijk is.
Je hebt natuurlijk uw eigen plannen voor de toekomst. Plannen die er bij iedereen anders uitzien, maar wel steevast een aanzienlijk deel van je besteedbare inkomen gaan opslokken.
Wanneer we dat goed in kaart hebben gebracht kan berekend worden bij welke maandlast je nog 'prettig kunt leven'. En dus in welke prijsklasse kan er een woning gezocht worden.

Stap 2. De ideale woning is gevonden.

Moet er verbouwd worden? Moet je huidige woning eerst nog verkocht worden? Welk bedrag is nodig voor herinrichting en verhuizing. Hoeveel 'reserve' moeten we achter de hand houden, voor het geval dat.... Kortom, hoeveel hypotheek is eigenlijk nodig?

Stap 3. Het maken van een financieel plan.

Tegenwoordig moeten nieuwe hypotheken over het algemeen volledig afgelost worden.  Maar doen we dat via annuïteiten, of lineair? Zijn er misschien nog 'oude hypotheken' waar we rekening mee kunnen houden?
Welke rentevasteperiode heeft de voorkeur? Zijn er misschien nog bijzondere voorwaarden van belang?
Om dan terecht te komen bij de volgende vraag: welke geldgever gaan we dit laten financieren?

Stap 4. Een rentevoorstel.

Het financieel plan is gemaakt. De eisen zijn bekend. En op grond daarvan is het rentevoorstel aangevraagd. Klopt het rentepercentage? Is de juiste rentevaste periode genoemd. Staan er geen onverwachte 'andere' voorwaarden in? Kortom, is alles precies zoals besproken? Dan volgt de administratieve afwikkeling. Een proces waarin door ons veel stappen genomen moeten worden waar u over het algemeen gelukkig weinig hoeft te merken. Opdracht tot taxatie, het verzamelen van de benodigde documenten, aanvraag Nationale Hypotheek Garantie (als dat mogelijk en interessant is), overleg met geldgever en notaris, tot en met het compleet maken van het dossier voor de bank.

Stap 5. De afhandeling.

Aansluitend volgt dan de volgende stap: de bindende offerte wordt uitgebracht en ter ondertekening aangeboden.  
En dan de laatste stap: uw afspraak met de notaris om de stukken te ondertekenen. Stukken die wij uiteraard ook hebben gecontroleerd op juistheid. Zodat je met een gerust hart kunt ondertekenen. En vol vertrouwen de sleutels van uw nieuwe woning in ontvangst kunt gaan nemen. En als je het fijn vindt dat we mee gaan op de dag van ondertekening naar de notaris.... wij gaan graag mee!

Hypotheekadvies is maatwerk. Wij zijn je graag van dienst.