Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-6753402
  • info@vrolijksadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  024-6753402

Zorgverzekering

Eigenlijk is de medische zorg in Nederland best goed geregeld. Huisarts, specialist, ziekenhuis; alles is voor iedereen toegankelijk. En dat zelfs (bijna) kosteloos. Wanneer je dat leest zou je bijna denken dat niemand zich zorgen hoeft te maken. Voor veel behandelingen klopt dit ook wel, maar zeker niet voor alle. Daarom is het verstandig daar even wat dieper in te duiken. Want wie ziek is wil beter worden, maar hoeveel beperkingen mogen er dan worden opgeworpen?  

Voor iedereen bestaat de zogenoemde ‘Basisverzekering’. Veel van de alledaagse zorgkosten vallen daar onder, de overheid bepaalt welke kosten dat precies zijn. Denk aan de huisarts, medicijnen, specialisten en ziekenhuisopnames. Veel daarvan worden zelfs onbeperkt vergoed.

Maar om de zorgkosten toch een beetje in de hand te kunnen houden heeft de overheid tevens voor heel veel zorgkosten een plafond ingesteld. Denk dan bijvoorbeeld aan fysiotherapie en psychotherapie.

Belangrijker is dat om diezelfde reden heel wat behandelingen zelfs volledig van vergoeding zijn uitgesloten. En die lijst is erg lang, langer dan dat je misschien zou denken. Dit is natuurlijk erg vervelend wanneer bestaande behandelingen niet (meer) voldoen en je daarom zou willen uitwijken naar andere oplossingen.  

 Zo is het bijvoorbeeld zo dat heel wat medicijnen niet voor vergoeding in aanmerking te komen. En wat te denken van een       behandeling in buitenland?

Om die gaten te vullen hebben de diverse zorgverzekeraars in Nederland hun zogenoemde ‘aanvullende verzekeringen’ bedacht. Alleen doet iedere zorgverzekeraar dat op zijn eigen manier. En juist dát maakt vergelijken zo lastig. Want feitelijk zouden we die aanvullingen moeten beoordelen op basis van ‘wat niet is genoemd wordt ook niet gedekt’.

Maar...... wat is dan allemaal niet genoemd? 

Veel zorgverzekeraars hebben met de diverse zorgverleners contracten afgesloten en kortingen bedongen. Met als gevolg dat de zorgverzekeraar bepaalt welke specialist de behandeling zal uitvoeren. En dus bepaalt de zorgverzekeraar ook de plaats waar dat zal gebeuren. 

Is dat erg? Niet wanneer het geen probleem is om voor een behandeling of ziekenhuisopname heel wat meer kilometers te moeten rijden. En ook niet wanneer de bezoekers het ook geen probleem vinden al die kilometers extra te moeten rijden. Maar waar ligt dan de grens?

Erger nog, welke situatie ontstaat wanneer de patiënt en de aangestelde specialist samen niet (meer) door één deur kunnen. Wie bepaalt er dan wat er gebeurt? 

Kortom, neem je samen met jouw huisarts de beslissingen, of mag de zorgverzekeraar alles bepalen? 

Met deze vorm geniet je simpelweg van de meeste vrijheid. Je kiest samen met jouw huisarts de behandelaar en de plaats. En daarna is het aan de zorgverzekeraar om de kosten daarvan te vergoeden.
Heeft jouw zorgverzekeraar een 'overeenkomst' met de specialist die je had gekozen, dan stuurt die zijn factuur gewoon rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar.
Ontbreekt die overeenkomst, dan stuurt de specialist zijn declaratie gewoon naar jou toe. Jij declareert de factuur vervolgens bij de zorgverzekeraar, waarna die zorgverzekeraar alsnog voor betaling zorgt. 

De verzekering is natuurlijk wel iest duurder, maar het zorgt wel voor maximale vrijheid.

Of zullen wij je helemaal ontzorgen?

Samen met jou gaan we kijken aan welke eisen jouw zorgverzekering allemaal zou moeten voldoen. Hoeveel 'zekerheid' en rust zoek je? Wanneer we dat allemaal in kaart hebben is het voor ons zaak om de juiste verzekeraar te zoeken die in jouw geval voldoende dekking geeft. Vervolgens leggen we onze oplossing aan je voor en wanneer je het hiermee eens bent, sluiten wij de juiste verzekering af bij de gekozen verzekeraar. Vanaf dat moment zijn wij jouw eigen particulier adviseur en staan we ieder moment van de dag voor jou klaar!

Bijkomend voordeel is dat wij bij de gekozen verzekeraar precies de weg kennen, mocht er onverhoopt toch schade ontstaan aan je woning. Bij veel verzekeringmaatschappijen kennen we vaak zelfs de medewerkers van de schadeafdeling. Onze ervaring leert dat dit allemaal helpt bij de afwikkeling. Daarom regelen we voor je ook gelijk de complete schadeaangifte, benoemen we de experts (als dat nodig is), houden we contact met de verzekeraar én bewaken we het dossier net zo lang tot je volledig schadeloos bent gesteld.

Dan weet je bovendien zeker dat: 

  • Polissen steeds worden gecontroleerd op juistheid, iedere keer weer
  • Onverwachte premieverhogingen worden voorkomen
  • Periodiek wordt nagegaan of de polis nog steeds de juiste dekking geeft
  • Indien nodig ook tussentijds overgestapt kan worden naar een andere verzekeringsoplossing