Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-6753402
  • info@vrolijksadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  024-6753402

Hypotheekadvisering

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening waar je doorgaans 30 jaren "aan vast zit". Dat betekent dat we heel zorgvuldig na moeten gaan op welke momenten in je leven die lening zou kunnen gaan "knellen".

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat we daarbij rekening moeten houden met de momenten waarop je inkomen veranderen kan. 
De geboorte van de kinderen is zo’n moment. Vaak besluit één van de ouders dan om minder te gaan werken.  Ook de pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs  permanent daalt.  Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar.  Zoals tijdens de studie van de kinderen.  
Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van een geavanceerd computerprogramma, waarmee we iedere hypotheekmogelijkheid 30 jaren kunnen doorrekenen.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen met je zullen maken, gaan we eerst goed met je na aan welke eisen je hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet jouw hypotheek er uit zien? Daar zullen we lang bij stil gaan staan.

Zoeken naar de juiste geldgever

En wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan we na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren.  Vaak kunnen we daarbij  kiezen uit meerdere geldgevers, zodat dan ook de rente een rol gaat spelen. En wanneer dan uiteindelijk éde vorm van je hypotheek vaststaat én de bank die dat leveren gaat éhet rentetype, pas dan vragen wij voor jou,  bij de bank van je keuze, een rentevoorstel aan. 
Uiteraard mag je van ons verwachten dat wij het voorstel nauwkeurig controleren op juistheid, want met jouw handtekening ga je wel een langlopende verplichting aan. Is het voorstel correct, dan regelen wij de hele formulierenstroom, tot en met de taxatie en belasting aangifte. En mocht Nationale Hypotheek Garantie mogelijk zijn, dan mag je van ons verwachten dat wij ook daarop toezien. 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank je middels een bindende offerte definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van je keuze ter ondertekening. Het zal u inmiddels niet meer verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat je eerder in de offerte hebt ondertekend?

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om jouw financiele toekomst. 

En daar gaan we heel zorgvuldig mee om.

En ben je inderdaad toe aan een verkennend hypotheekgesprek, dan kun je ons via onderstaande knop direct bereiken. Of telefonisch uiteraard. Wij maken graag tijd voor je!

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op!